снимка: БулфотоОт АПИ ще отделят около 10 % от сумата, събрана от винетки за

...
снимка: БулфотоОт АПИ ще отделят около 10 % от сумата, събрана от винетки за
Коментари Харесай

Над два милиона лева глоби за шофьори без винетки по родните пътища

снимка: Булфото

От АПИ ще отделят към 10 % от сумата, събрана от винетки за поддръжка на електронната си система тази година.

Основната причина за нарушаването е, че са не запомнили по кое време изтича винетката.

Рекорден брой винетки са закупени от началото на годината до момента - 855 000

Само за 50 дни - 20 000 са санкционираните за невалидна винетка. Това прави приблизително по 400 индивида дневно. Основната причина за нарушаването е, че са не запомнили по кое време изтича винетката. Наложените наказания са в размер на 2 милиона и половина лв.. Милион и половина - от фишове по 300 лв. и още един милион – от обезщетителни такси по 70 лв., наложени от екипите на тол ръководството.



Рекорден е броят на закупените винетки от началото на годината, до момента те са 855 000, за общо 67 милиона лв., информира NOVA.

Въпреки че глобените за липса на винетка от началото на годината са близо 20 000, от АПИ са на мнение, че броят на разсеяните водачи е намалял фрапантно.

„ Гражданите и потребителите на пътя се научиха да работят със системата по-добре, гледат по кое време изтича срокът на винетките. Имат прекалено много канали, по всевъзможен метод да придобият електронна винетка и да пътуват гладко по републиканската пътна мрежа ”, съобщи проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ.

За да са от помощ на потребителите, от тол ръководството скоро ще стартират да припомнят за изтичащите винетки на електронната поща на всеки от тях. Шофьорите към този момент могат да ревизират в интернет и дали са били засечени за нарушаването на сайта web.bgtoll.bg.

„ След като нарушаването бъде записано от електронната система, т.е. от рамките, поредно двама оператори – младши и старши, ревизират това нарушаване за неговата годност. Това на процедура се прави до края на настоящия ден, тъй че на идващия ден потребителят от тази функционалност на нашия уебсайт може да има към този момент информация за нарушаванията ”, сподели още Асенов.

От АПИ ще отделят към 10 % от сумата, събрана от винетки за поддръжка на електронната си система тази година. Останалата сума по закон би трябвало да отиде за поддръжката на републиканската пътна мрежа и строителство на нови пътища.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР